Společenská odpovědnost francouzských módních luxusních značek v kontextu udržitelnosti - Fiedler, Adéla; De Castro, Tereza; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení přístupů značek Louis Vuitton, Chanel a Dior k udržitelnosti a společenské odpovědnosti. Cílem je analyzovat strategie v oblastech ekologických inovací, cirkulární ekonomiky, etických pracovních podmínek a transparentnosti dodavatelského řetězce. Výzkum využívá kvalitativní analýzu sekundárních a mediálních zdrojů a porovnává reakce značek na rostoucí tlak na odpovědné podnikání. Zjištění ukazují, že luxusní módní průmysl prochází proměnou směrem k větší udržitelnosti, přičemž každá značka volí odlišné priority. Přestože je patrný pokrok, identifikována byla i rizika spojená s greenwashingem a nedostatečnou transparentností. Práce zdůrazňuje významnou roli luxusních značek v prosazování odpovědných hodnot a navrhuje další výzkum v oblasti transparentnosti a globálních rozdílů v přístupu k udržitelnosti.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses