Expanzia spoločnosti Cisco na slovenský priemyselný trh - Zoľák, Oliver; Černá, Iveta, 1979-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou možností expanzie spoločnosti Cisco na slovenský priemyselný trh. Cieľom práce bolo identifikovať produkty a služby, ktoré by spoločnosti pomohli pri úspešnom preniknutí na trh. Dodatočným cieľom sú externé faktory a ich vplyv na expanziu. Teoretická časť je založená na modeloch PESTEL, SWOT a VRIO, ako aj na charakteristike spoločnosti Cisco a trhu s digitálnymi produktami na Slovensku. Praktická časť je postavená na analýzach a kvalitatívnom výskume realizovanom formou riadených rozhovorov so štyrmi zamestnancami spoločnosti. Výsledky poukázali na potrebu cenovo dostupných a prispôsobených riešení pre malé a stredné podniky, význam investícií do výskumu a vývoja, ako aj na príležitosti spojené s integráciou technológií ako IoT, Cloud a digitálne dvojčatá. Práca poskytuje odporúčania, ktoré môžu slúžiť ako východisko pre strategické rozhodnutia spoločnosti Cisco v rámci rozširovania jej pôsobnosti v priemysle.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses