Válka o Falklandy : Vývoj rétoriky argentinských státníků v projevech k výročí války (2010-2024) - Benešová, Libuše (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu projevů argentinských státníků pronesených při příležitosti výročí války o Falklandy v letech 2010–2024. Konflikt z roku 1982 představuje klíčový moment argentinské historie a i po více než čtyřiceti letech zůstává živým tématem politického diskurzu. Cílem práce je analyzovat projevy čtyř argentinských prezidentů – Cristiny Fernández, Mauricia Macriho, Alberta Fernándeze a Javiera Mileie – a zjistit, zda a jak se měnila jejich rétorika a pohled na výsledky války a její význam v průběhu času.