Analýza politickej komunikácie vrcholných politických predstaviteľov Slovenskej republiky - Novák, Jaroslav (2025)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou politickej komunikácie vrcholných politických predstaviteľov Slovenskej republiky, so zameraním na identifikáciu používaných stratégií a prítomnosti populistických prvkov. Cieľom práce je zistiť, či je komunikácia týchto predstaviteľov populistická a do akej miery výber tém a štýl komunikácie ovplyvňujú dôveru občanov voči politickým lídrom. Výskum kombinuje obsahovú analýzu 71 tlačových konferencií a dotazníkové šetrenie medzi občanmi. Výsledky ukazujú, že populistické stratégie ako emocionálny apel, útoky na médiá a rétorická dvojtvárnosť sú v komunikácii výrazne zastúpené a môžu vplývať na mieru dôvery občanov v politických predstaviteľov.