Analýza politickej komunikácie vrcholných politických predstaviteľov Slovenskej republiky - Novák, Jaroslav; Votoupalová, Markéta; Zemanová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou politickej komunikácie vrcholných politických predstaviteľov Slovenskej republiky, so zameraním na identifikáciu používaných stratégií a prítomnosti populistických prvkov. Cieľom práce je zistiť, či je komunikácia týchto predstaviteľov populistická a do akej miery výber tém a štýl komunikácie ovplyvňujú dôveru občanov voči politickým lídrom. Výskum kombinuje obsahovú analýzu 71 tlačových konferencií a dotazníkové šetrenie medzi občanmi. Výsledky ukazujú, že populistické stratégie ako emocionálny apel, útoky na médiá a rétorická dvojtvárnosť sú v komunikácii výrazne zastúpené a môžu vplývať na mieru dôvery občanov v politických predstaviteľov.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses