Kamala Harris a role její identity v prezidentských volbách v roce 2024 - Derner, Nicole Jane; Votoupalová, Markéta; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou identity Kamaly Harris v prezidentských volbách v roce 2024. Genderová i etnická identita demokratické kandidátky, která nahradila v prezidentské kandidatuře Joea Bidena, vyvolala diskuse nejen v americké společnosti. Cílem práce je analyzovat roli genderu a smíšeného etnického původu Kamaly Harris v prezidentské kampani. Práce se zaměřuje na využití těchto identit v kampaních obou kandidátů a pomocí analýzy průzkumů veřejného mínění identifikuje jejich vliv na voliče. Dále je provedena analýza mediálního pokrytí celé problematiky, která poskytne širší pohled na roli identit Harris ve společnosti.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses