Transformace k udržitelnosti v námořní dopravě : komparace evropských a asijských rejdařů - Foltynová, Michaela; Procházka, Petr; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje udržitelnosti v námořní dopravě prostřednictvím analýzy ESG strategií vybraných rejdařských společností z Evropy a Asie. Cílem práce je porovnat jejich přístupy v jednotlivých oblastech ESG a zaměřit se na to, jak tyto strategie ovlivňují fungování firem. Teoretická část přibližuje základní koncept ESG a aktuální trendy v odvětví. Praktická část je založena na případových studiích, které vycházejí z reportů udržitelnosti daných firem za rok 2023, a zahrnuje srovnání přístupů nejprve v rámci jednotlivých regionů, následně jejich finální meziregionální porovnání. Součástí práce jsou také doporučení pro zlepšení ESG výkonnosti v námořním sektoru.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses