Príčiny emigrácie zo Slovenska - Dupkalová, Dana; Sejkora, Jiří, 1985-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práca za zaoberá príčinami emigrácie zo Slovenska. Cieľom práce je identifikovať hlavné príčiny, ktoré stáli za emigráciou zo Slovenska v skúmanom období od 2018 – 2023. Pre naplnenie cieľa bol vykonaný analyticko-syntetický výskum založený na porovnaní vybraných ukazovateľov na Slovensku a v najčastejších cieľových destináciách emigrantov zo Slovenska. Súčasťou výskumu bol aj kvalitatívny rozhovor so sociológom Mgr. Ing. Miloslavom Bahnom, PhD. Rozhovor slúžil ako doplnenie analyticko-syntetického výskumu a umožnil hlbšie porozumieť niektorým trendom a príčinám emigrácie. Diplomová práca je rozdelená do dvoch hlavných kapitol, pričom prvá kapitola sa sústreďuje teoretickým východiskám a druhá kapitola je venovaná samotnému výskumu.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses