Analýza a návrh reportingového řešení pro společnost Vodafone - Vu, Duc Long; Pour, Jan; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření integrovaného reportingového řešení pro tým kampaňových specialistů ve společnosti Vodafone. V současnosti čelí kampaňoví specialisti významným výzvám při analýze zákaznické báze, která je klíčová pro plánování a vyhodnocování kampaní. Kampaňoví specialisti mají k dispozici velké množství reportů, které nejsou vzájemně sladěné pro rychlé a efektivní rozhodování. Velkými problémy jsou nejasné definice napříč reporty a nemožnost různě kombinovat dimenze pro vytvoření rychlých ad-hoc analýz. Tento stav vede k časové náročnosti při získávání potřebných informací, které by mohly být eliminovány vytvořením integrovaného reportu. Jeden report, který spojuje data všech klíčových reportů na jednom místě s jasnými byznysovými definicemi metrik. Cílem práce je vytvořit reportingové řešení, které sjednotí definice metrik a integruje stávající reporty. V první fázi práce jsou shromážděny požadavky od kampaňových specialistů a následně jsou vyhodnoceny. Poté se práce věnuje sjednocení definic metrik a byznysových pojmů, které v současnosti způsobují rozdílné interpretace mezi různými reporty. Následuje technický návrh řešení, analýza dostupných nástrojů ve Vodafone, ukázky technické realizace v podobě datových transformací pro přípravu podkladové tabulky, vytvoření dashboardu a detailní popis vytvořeného dashboardu. Hlavním výsledkem práce je dashboard, který bude sloužit jako jednotný přehled o zákaznické bázi předplacených karet.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses