Integrace migrantů ve Francii : Vyhodnocení funkčnosti francouzských integračních politik - Hofmanová, Petra (2025)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením funkčnosti zavedených integračních politik ve Francii se zaměřením na tři klíčové oblasti: integraci na trhu práce, přístupu k bydlení a jazykovou integraci. Vyhodnocuje tak efektivitu politik a nástrojů, které si kladou za cíl imigrantům usnadnit proces začlenění do francouzské společnosti. Teoretická část přibližuje kontext migrace a integračních politik, a také se zaměřuje na specifika migrující populace do Francie. Praktická část následně vyhodnocuje samotné integrační politiky, tedy do jaké míry skutečně přispívají k procesu začlenění imigrantů a zda jsou nastavená opatření dostatečná pro dlouhodobou a udržitelnou integraci.