Integrace migrantů ve Francii : Vyhodnocení funkčnosti francouzských integračních politik - Hofmanová, Petra; Procházková Iliniţchi, Cristina; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením funkčnosti zavedených integračních politik ve Francii se zaměřením na tři klíčové oblasti: integraci na trhu práce, přístupu k bydlení a jazykovou integraci. Vyhodnocuje tak efektivitu politik a nástrojů, které si kladou za cíl imigrantům usnadnit proces začlenění do francouzské společnosti. Teoretická část přibližuje kontext migrace a integračních politik, a také se zaměřuje na specifika migrující populace do Francie. Praktická část následně vyhodnocuje samotné integrační politiky, tedy do jaké míry skutečně přispívají k procesu začlenění imigrantů a zda jsou nastavená opatření dostatečná pro dlouhodobou a udržitelnou integraci.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses