Dopady environmentálnych zmien na migráciu obyvateľstva Maldív - Hrebíková, Katarína (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá dopadmi environmentálnych zmien na migráciu obyvateľstva so zameraním na Maldivy. V dôsledku klimatických zmien, ako je stúpajúca hladina mora, čoraz častejšie prírodné katastrofy či zasolenie pitnej vody, čelí táto krajina vážnym výzvam, ktoré ovplyvňujú budúce životné podmienky miestnych komunít.