Vplyv paktu o migrácii a azyle na migračné politiky Nemecka a Francúzska - Obžerová, Aneta; Procházková Iliniţchi, Cristina; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Táto práca sa zaoberá komparatívnou analýzou migračnej politiky Nemecka a Francúzska so zameraním na vývoj, súčasné právne rámce a implementáciu pracovnej zložky Paktu o migrácii a azyle. V práci sú podrobne rozpracované historické východiská oboch krajín, prehľad legislatívnych nástrojov na podporu legálnej ekonomickej migrácie a špecifiká jednotlivých národných modelov. Pozornosť je venovaná aj implementácii reformovaných európskych smerníc, ich dopadu na prax a aktuálnym výzvam v oblasti uznávania kvalifikácií, integrácie migrantov a flexibility pracovného trhu. Výsledky komparácie poukazujú na rozdiely v prístupoch oboch krajín, vplyv národných tradícií a inštitucionálnych kapacít na úspešnosť migračných politík a význam európskej harmonizácie pre efektívne riadenie pracovnej migrácie.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses