Strategie vstupu firmy ELSYMCO s.r.o. na německý trh - Šlemr, Filip; Černá, Iveta, 1979-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout strategii vstupu na německý trh firmy ELSYMCO s.r.o., která se zabývá výrobou konvektorů a ventilátorů a poskytováním s tím spojených služeb, jako je montáž či servis. Teoretická část této práce je zaměřena na motivy firem pro expanzi na zahraniční trhy, rizika spojená s expanzí a nejčastější překážky bránící malým a středním firmám v expanzi na zahraniční trh. Dále zde je popsána metodologie této práce a formy vstupu na zahraniční trh. Praktická část této práce poté obsahuje informace o firmě ELSYMCO s.r.o. a jejích produktech, SWOT analýzu, VRIO analýzu a zúženou PESTLE analýzu Německa. Následně je navržena strategie vstupu v krátkém a dlouhém období a poté i případná strategie výstupu, pokud by se expanze nezdařila.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses