Expanze společnosti Market Vision na zahraniční trh - Tománek, David (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem strategie expanze výzkumné agentury Market Vision na zahraniční trh. Cílem práce je identifikovat nejvhodnější cílový trh, provést jeho analýzu a navrhnout optimální formu a strategii vstupu. Práce vychází z teoretického rámce mezinárodního obchodu se službami a specifik internacionalizace v sektoru služeb. K výběru cílového trhu je využit skóringový model, následovaný PEST analýzou, analýzou konkurence a SWOT analýzou. Na základě těchto analýz je navržena konkrétní strategie vstupu na vybraný trh. Výstupy této práce mohou sloužit jako podklad pro rozhodování o expanzi společnosti Market Vision.