Expanze společnosti Market Vision na zahraniční trh - Tománek, David; Černá, Iveta, 1979-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem strategie expanze výzkumné agentury Market Vision na zahraniční trh. Cílem práce je identifikovat nejvhodnější cílový trh, provést jeho analýzu a navrhnout optimální formu a strategii vstupu. Práce vychází z teoretického rámce mezinárodního obchodu se službami a specifik internacionalizace v sektoru služeb. K výběru cílového trhu je využit skóringový model, následovaný PEST analýzou, analýzou konkurence a SWOT analýzou. Na základě těchto analýz je navržena konkrétní strategie vstupu na vybraný trh. Výstupy této práce mohou sloužit jako podklad pro rozhodování o expanzi společnosti Market Vision.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses