Financování inovačních center v Japonsku a Korejské republice - Horáková, Lucie; Proch, Dominik; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním financování inovačních center a efektivity vybraných finančních mechanismů v Japonsku a Korejské republice. První kapitola se věnuje vymezení základních pojmů z oblasti inovačního prostředí, popisu hlavních inovačních politik a různých typů inovačních center v obou zemích. Ve druhé kapitole jsou zkoumány jednotlivé způsoby financování a objemy výdajů na výzkum a vývoj v Japonsku a Jižní Koreji. Ve třetí kapitole jsou prezentovány konkrétní příklady inovačních center ve formě případové studie a následně jsou vyhodnoceny silné a slabé stránky jednotlivých přístupů k financování inovací v obou zemích na základě výsledků z praktické části práce.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses