Socio-ekonomické dopady emigrace s důrazem na Arménii - Grigoryan, Elen (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá socio-ekonomickými dopady emigrace z rozvojových zemí, se zaměřením na remitence a odliv mozků. Cílem práce je identifikovat socio-ekonomické dopady emigrace na Arménii. První část práce obsahuje zpracovaná základní východiska nutná pro pochopení dané problematiky a zpracování analytické části práce. Druhá, analytická část, se zaměřuje konkrétně na Arménii. Nejprve je rozebrán její historický vývoj, který je klíčový pro pochopení migračních trendů. Následně se práce věnuje migračnímu saldu, demografickému složení obyvatelstva a samotným socio-ekonomickým dopadům emigrace.