Analýza marketingové strategie společnosti Answear - Kůsová, Kamila; Postler, Milan, 1960-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení současné marketingové strategie společnosti Answear a formulace návrhů pro její vylepšení pomocí dotazníkového šetření a vlastního výzkumu. Answear je internetový obchod, který se koncentruje především na prodej oblečení, obuvi a doplňků. Teoretická část se zaměřuje na definici marketingu a na jeho vybrané druhy, na marketingový mix, marketingové komunikace, SWOT analýzu, současné trendy v marketingu a STP model. V praktické části je představena společnost Answear, následně je provedeno vyhodnocení marketingové strategie s využitím jednotlivých prvků marketingového mixu, doplněné o SWOT analýzu a srovnání s konkurenčními značkami. Dále je zahrnut vlastní marketingový výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření. Bylo zjištěno, že marketingová strategie je zaměřena na správnou cílovou skupinu, která společnost vnímá pozitivně. Přesto bylo zjištěno několik nedostatků, na které by se společnost měla zaměřit. Následně jsou tedy prezentovány návrhy na zlepšení marketingové strategie.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses