Vliv marketingové strategie značky Shelma na nákupní chování spotřebitelů - Bouberlová, Aneta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem marketingové strategie značky Shelma na nákupní chování spotřebitelů v oblasti krmiva pro kočky. Cílem výzkumu je zjistit spotřebitelské preference, faktory ovlivňující rozhodovací proces při výběru krmiva a vnímání značky Shelma ve srovnání s konkurencí. Práce se rovněž zaměřuje na segmentaci majitelů koček, přičemž zohledňuje jejich vztah ke zvířeti, přístup ke krmení a preference vůči konkrétním produktům. Praktická část této práce se věnuje metodologii a výsledkům výzkumu, který zahrnuje kvantitativní šetření a SWOT analýzu značky. Dále navrhuje marketingovou strategii značky Shelma a přináší doporučení pro další značky v tomto odvětví.