Sociální sítě v marketingové komunikaci turistických atrakcí - Šulcová, Kateřina; Janeček, Petr; Randuška, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit marketingovou komunikaci vybrané turistické atrakce na sociálních sítích, konkrétně Zoo Liberec, a vypracovat návrh na zvýšení její viditelnosti a přilákání nových návštěvníků. V první části je vymezen teoretický rámec, který definuje klíčové pojmy, jako jsou turistické atrakce, marketingová komunikace a sociální sítě, a představuje relevantní analytické a strategické nástroje. Praktická část práce nejprve odůvodňuje výběr Zoo Liberec jako případové studie a poskytuje přehled o této atrakci. Následující část se zaměřuje na analýzu marketingových taktik, které Zoo Liberec využívá na sociálních sítích, a to na základě dat z marketingového oddělení a provedené obsahové a kvantitativní analýzy jejich příspěvků. Na závěr práce s využitím nástrojů popsaných v teoretické části poskytuje hodnocení marketingové komunikace Zoo Liberec na sociálních sítích a předkládá konkrétní návrh, který by při implementaci mohl zvýšit viditelnost této atrakce a přilákat nové návštěvníky.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses