Inovativnost Německa se zaměřením na Berlín - Antošová, Jana; Jiránková, Martina, 1967-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá inovativností Německa a zvláštní pozornost je věnována hlavnímu městu Berlín. Inovativnost představuje podstatný atribut vyspělých ekonomik, přičemž její vznik a rozvoj je podmíněn synergií souběžně působících faktorů, jež přispívají k hospodářskému růstu a konkurenceschopnosti. První kapitola vymezuje kontext problematiky inovací a poskytne podrobný přehled postavení Německa a Berlína v rámci světových a evropských inovačních indikátorů. Druhá kapitola zkoumá konkrétní příčiny se zaměřením na podnikatelské prostředí, školství a vzdělávací systém a inovační politiku. Cílem práce je zjistit a zhodnotit hlavní příčiny vysoké inovativnosti Německa s důrazem na Berlín včetně faktorů, které tomu napomohly.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses