Duálne vzdelávanie v Rakúsku - Andrášiková, Kristína; Jiránková, Martina, 1967-; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou duálneho vzdelávania v Rakúsku ako efektívneho modelu prepojenia teórie a praxe vo vzdelávacom procese. Cieľom práce je zhodnotiť prínosy tohto systému pre študentov, zamestnávateľov a štát, ako aj jeho vplyv na mieru nezamestnanosti. Práca tiež porovnáva rakúsky model s duálnymi systémami v Nemecku, Švajčiarsku a Francúzsku, a skúma možnosti jeho implementácie na Slovensku. Výskum využíva metódy analýzy, porovnávania a interpretácie ekonomických ukazovateľov ako HDP, miera nezamestnanosti a index ľudského rozvoja. Výsledky ukazujú, že duálne vzdelávanie napomáha integrácii mladých ľudí na trh práce a môže byť vhodnou inšpiráciou pre reformu slovenského vzdelávacieho systému.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses