Duální vzdělávání ve Švýcarsku - Dokoupil, Tomáš (2025)
Vzdělání hraje klíčovou roli v ekonomickém růstu zemí. Tato bakalářská práce se zabývá systémem duálního vzdělávání ve Švýcarsku a jeho zhodnocením. Práce je koncipována do dvou kapitol. První kapitola vymezuje teoretický rámec duálního vzdělávání, zabývá se jeho silnými a slabými stránkami a přibližuje provedení duální výuky v Německu a Norsku. Druhá kapitola se věnuje duálnímu vzdělávání ve Švýcarsku a jeho jednotlivým aspektům. V druhé části kapitoly je také věnován prostor srovnání švýcarského systému s modely používanými v Německu a Norsku za účelem zjištění, které prvky tohoto systému by bylo možné zavést v České republice.