Role vzdělání v inovativnosti Švýcarska se zaměřením na iniciativu SNAI - Tunkl, Patrik; Jiránková, Martina, 1967-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Vzdělání v podobě lidského kapitálu reprezentuje klíčový faktor v dlouhodobém ekonomickém růstu, a sice prostřednictvím navýšení inovativní kapacity ekonomiky. Diplomová práce si klade za cíl identifikovat a zhodnotit atributy inovativnosti v procesu vzdělávání na vzoru Švýcarska. Práce se rovněž zabývá rolí iniciativy SNAI ve Švýcarském inovačním systému. První část práce definuje roli lidského kapitálu v dlouhodobém ekonomickém růstu a inovativnosti ekonomiky. Druhá část práce stanovuje prvky ve Švýcarském vzdělávacím procesu, které přispívají posílení inovativnosti Švýcarska. Poslední část práce analyzuje inovační iniciativu SNAI a její přínos do švýcarského inovačního systému.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses