Kterému nástroji pro webovou analytiku lze věřit? : Empirická analýza přesnosti nástrojů Similarweb, Ahrefs, Semrush a Marketing Miner - Fišer, Daniel (2025)
Diplomová práce se zabývá srovnáním přesnosti nástrojů pro webovou analytiku na reálných datech z vybraných webů. Začíná teoretickou rešerší k webové analytice jako takové a představuje jednotlivé přístupy ke sběru dat. Následně představuje vybrané ukazatele a argumentuje jejich důležitost pro marketingovou praxi. Cílem je vyhodnotit, jaká webová analytika je nejvhodnější na komparativní analýzu s konkurencí. Toho je dosaženo pomocí porovnání s daty z interních analytik vybraných webů u ukazatelů všeobecně používaných pro search engine marketing.