Efektivita reklamních kampaní na obchodní výkonnost firem v digitálním marketingu - Formánková, Kateřina (2025)
V teoretické části bude provedena literární rešerše zaměřena na digitální marketing a jeho efektivitu. Součástí bude také pohled odborníků na efektivitu a přístup k možnému vyjádření optimalizace reklamních kampaní. Řešena bude také otázka alokace nákladů na online propagaci. V praktické části budou stanoveny jednotlivé hypotézy testované pomocí statických metod. Primární data využita k výzkumu pocházejí z nejmenované pražské marketingové agentury. Konkrétní údaje se týkají společností různých velikostí, které jsou klienty zmíněného poskytovatele marketingových služeb. Primárně se jedná o e-shopy z různých odvětví.