Využití webových stránek jako klíčového marketingového nástroje – případová studie - Střelec, Jakub; Scholz, Petr; Lukášová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu efektivity online marketingu hotelu XY se specifickým důrazem na funkčnost jejich webových stránek. Hotel zůstává na žádost managementu anonymní. Teoretická část se zaměřuje na shrnutí odborné literatury týkající se digitálního marketingu, optimalizace pro vyhledávače (SEO), uživatelské zkušenosti (UX) a marketingové analytiky i v kontextu ubytovacích zařízení. V praktické části je provedena analýza webu pomocí nástrojů Google Analytics, Google Search Console, verbálního protokolu a dotazníkového šetření. Hlavní zjištění upozorňují na několik nedostatků v oblasti SEO (např. neoptimalizovaný JavaScript, absence h1 nadpisů) a UX (např. nedostatek CTA prvků). Na základě těchto poznatků byla vytvořena konkrétní doporučení k optimalizaci webových stránek hotelu XY s odhadem nákladů na implementaci navržených změn. Výsledky této práce mohou přispět ke zvýšení efektivity digitální marketingové strategie hotelu a zároveň sloužit jako výchozí bod pro další výzkumy v dané oblasti.
Vedoucí práce: Petr Scholz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses