Vnímání NFT jako obsahového prvku marketingové komunikace mezi českými spotřebiteli - Sklenářová, Barbora; Průša, Přemysl, 1980-; Šenkárčin, Viktorie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tématem této diplomové práce je vnímání NFT jako obsahového prvku marketingové komunikace mezi českými spotřebiteli z generace Y a Z. Cílem bylo určit faktory, které ovlivňují vnímání NFT v marketingovém prostředí a navrhnout strategie pro jeho efektivní využití, které mohou přispět k posílení loajality ke značce. Práce kombinuje kvantitativní dotazníkové šetření a kvalitativní hloubkové rozhovory. Výsledky ukázaly, že NFT samo o sobě loajalitu nevytváří, ale může ji výrazně podpořit, pokud je spojeno s výhodami a integrováno do dlouhodobé strategie značky. Značkám je doporučeno využívat NFT jako součást věrnostního programu, zaměřit se na přidanou hodnotu a současně klást důraz na edukaci spotřebitelů v této oblasti.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses