Udržitelné podnikání společnosti Kofola ČeskoSlovensko, a.s. - Poustková, Veronika (2025)
Tato práce se zabývá udržitelným podnikáním společnosti Kofola ČeskoSlovensko a.s., jednoho z předních výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Cílem práce je analyzovat strategii udržitelnosti této společnosti, identifikovat klíčové oblasti jejího zaměření a zhodnotit komunikaci jejich udržitelných iniciativ vůči veřejnosti. Teoretická část práce shrnuje základní koncepty udržitelného podnikání, principy cirkulární ekonomiky a specifika udržitelnosti v nápojovém průmyslu. Praktická část je založena na kombinaci kvantitativního dotazníkového šetření mezi spotřebiteli a kvalitativního hloubkového rozhovoru s manažerem udržitelnosti společnosti. Výsledky ukazují, že Kofola udržitelnost systematicky integruje do svých procesů, avšak povědomí spotřebitelů o konkrétních iniciativách je nízké. Práce proto navrhuje zlepšení komunikační strategie a přináší konkrétní návrhy na další rozvoj udržitelných praktik.