Udržitelné podnikání společnosti Kofola ČeskoSlovensko, a.s. - Poustková, Veronika; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato práce se zabývá udržitelným podnikáním společnosti Kofola ČeskoSlovensko a.s., jednoho z předních výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Cílem práce je analyzovat strategii udržitelnosti této společnosti, identifikovat klíčové oblasti jejího zaměření a zhodnotit komunikaci jejich udržitelných iniciativ vůči veřejnosti. Teoretická část práce shrnuje základní koncepty udržitelného podnikání, principy cirkulární ekonomiky a specifika udržitelnosti v nápojovém průmyslu. Praktická část je založena na kombinaci kvantitativního dotazníkového šetření mezi spotřebiteli a kvalitativního hloubkového rozhovoru s manažerem udržitelnosti společnosti. Výsledky ukazují, že Kofola udržitelnost systematicky integruje do svých procesů, avšak povědomí spotřebitelů o konkrétních iniciativách je nízké. Práce proto navrhuje zlepšení komunikační strategie a přináší konkrétní návrhy na další rozvoj udržitelných praktik.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses