Význam Sárska v rámci německého zahraničního obchodu - Houšková, Tereza; Hinčica, Vít; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této práce je zjistit význam Sárska nejen v rámci celkového zahraničního obchodu Spolkové republiky Německo, ale také porovnat ho s ostatními spolkovými zeměmi. Tato práce je rozdělena do pěti hlavních kapitol. První kapitola je věnována detailnějšímu popisu spolkové země Sársko. Druhá kapitola poskytuje přehled o ekonomické situaci Sárska. Ve třetí kapitole je analyzován zahraniční obchod tohoto regionu, dále je zde určen podíl této spolkové země na zahraničním obchodu Spolkové republiky Německo a v závěru této kapitoly je provedeno porovnání Sárska s ostatními spolkovými zeměmi Německa z hlediska zahraničního obchodu. Ve čtvrté kapitole jsou představeny nejvýznamnější společnosti v Sársku a jejich role v zahraničním obchodu. Závěrečná pátá kapitola obsahuje základní informace o podnikatelském prostředí tohoto regionu. Na základě analýzy zahraničního obchodu a dostupných informací o této spolkové zemi bylo zjištěno, že ačkoliv Sársko nepatří mezi ekonomicky nejsilnější spolkové země a jeho podíl na celkovém německém zahraničním obchodu je relativně nízký, jedná se o výkonný region, jehož potenciál je do značné míry limitován jeho menší rozlohou.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses