Reshoring a udržitelný rozvoj : Příležitosti, výzvy a měření dopadů - Kuráňová, Martina; Hnát, Pavel, 1981-; Horáková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním vztahu reshoringu a udržitelného rozvoje. Cílem této bakalářské práce je posoudit vliv reshoringu na udržitelnost a způsoby, jimiž lze jeho dopady hodnotit. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje samotnému vysvětlení konceptu reshoringu a jeho kladným i záporným vlivům rozdělených podle dotčené oblasti udržitelnosti. Druhá část popisuje standardy pro nefinanční reporting a jejich kvantitativní identifikátory, které lze použít i pro měření vlivu reshoringu na udržitelnost. Poslední část obsahuje případovou studii společnosti C&A zabývající se jejími nefinančními reporty pro identifikaci reshoringu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses