Úspěšnost zaměstnaneckých stávek v Německu - Mařík, Karel; Antal, Jarolím, 1986-; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato práce se zabývá zaměstnaneckými stávkami v Německu a jejich úspěšností. První část práce mapuje historický vývoj pracovního práva a odborů. Dále se věnuje právní rovině stávkování a vysvětluje roli a strukturu odborů. Druhá část práce se zaměřuje na vliv stávkování na zvyšování výdělků zaměstnanců, s důrazem na srovnání vybraných odvětvích v období mezi lety 2008 až 2023. Práce také zkoumá dopady protestů na různé subjekty. Cílem je poskytnout komplexní přehled o pracovních sporech v Německu a zjistit, do jaké míry stávky přispívají ke zvyšování mezd a jak se jejich účinnost liší mezi sektory.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses