Dokumentární seriál jako nástroj marketingové komunikace ve sportu - Sokolová, Martina; Postler, Milan, 1960-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím dokumentárního seriálu jako nástroje marketingových komunikací ve sportu, přičemž jako případová studie slouží seriál F1: Touha po vítězství. Cílem práce je analyzovat vliv tohoto formátu na popularitu Formule 1 a její expanzi na severoamerický trh. Práce vychází z analýzy sekundárních dat, odborné literatury, tržních statistik a mediálních výstupů. V teoretické části je popsán vývoj a uplatnění marketingových komunikací ve sportovním prostředí, se zvláštním důrazem na integrované marketingové komunikace a obsahový marketing. Praktická část prostřednictvím případové studie zkoumá změny ve složení publika Formule 1, růst sledovanosti a s tím související komerční dopady. Výsledky ukazují, že dokumentární seriál sehrál klíčovou roli při oslovení nových segmentů fanoušků, zejména mladší generace a žen, a významně přispěl k posílení mediální i ekonomické hodnoty značky Formule 1. Závěry práce potvrzují efektivitu obsahového marketingu ve sportovní komunikaci a naznačují jeho potenciál pro další strategické využití.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses