Pořádání Superfinále florbalu – vyhodnocení alternativ - Jeřábek, Marek; Černý, Pavel; Herget, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením alternativ místa konání pro pořádání Superfinále florbalu v České republice. Vzhledem k plánovanému mistrovství světa ve florbale v roce 2028, které se bude konat v pražské O2 areně vzniká potřeba zvažovat jiné vhodné sportovní haly pro tuto sportovní událost. Cílem práce je vytvoření vícekriteriální metodiky na bázi metody váženého součtu, která umožní objektivně zhodnotit různé alternativy na základě stanovených kritérií. Ta byla formulována na základě literární rešerše, polostrukturovaných rozhovorů a konzultace s umělou inteligencí. Výsledky analýzy poukazují na silné a slabé stránky jednotlivých sportovních hal v kontextu jejich kapacity, dopravní dostupnosti a zapojení místní komunity. Práce přináší doporučení pro Český florbal, které může sloužit jako podklad pro strategické rozhodování v oblasti budoucího umístění Superfinále florbalu a rozvoje florbalu v České republice.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: turismus a hospitality management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses