Podnikateľské príležitosti v Ekvádore - Škoda, Matej; Hinčica, Vít; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť tržné prostredie Ekvádoru prostredníctvom preskúmania štruktúry miestneho hospodárstva a legislatívneho rámca v oblasti zakladania spoločností. V úvodnej časti práce je predstavený historický vývoj ekvádorskej ekonomiky, ktorý slúži ako východisko pre pochopenie jej súčasnej podoby. Práca prostredníctvom literárnej rešerše, analýzy sekundárnych zdrojov a realizovanej PEST analýzy hodnotí jednotlivé ekonomické odvetvia a podnikateľské prostredie vrátane regulácií v oblasti zakladania spoločností a daňového systému. Súčasťou práce sú takisto výsledky rozhovorov, ktoré boli uskutočnené s podnikateľmi pôsobiacimi na tomto trhu.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses