Cíle a aktivity sportovní diplomacie USA - Kubatová, Anna; Hennlichová, Marcela; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá moderní sportovní diplomacií Spojených států amerických (USA). Tato země je ve světě známá díky svým profesionálním sportovním ligám, úspěšným sportovcům i pořádání velkých sportovních akcí. S užitím sportu v oficiální diplomacii mají USA navíc bohaté zkušenosti. Práce je založena především na teorii soft power a dosavadních poznatcích literatury ohledně praxe sportovní diplomacie. Pomocí kvantitativní a následné kvalitativní textové analýzy facebookových příspěvků oficiálního účtu americké sportovní diplomacie zveřejněných mezi lety 2021–2024 zjišťuje, jaké jsou cíle moderní sportovní diplomacie USA a skrze jaké aktivity jsou tyto cíle naplňovány. Dále se práce soustředí na způsob, jímž jsou tyto cíle a aktivity komunikovány veřejnosti.
Vedoucí práce: Marcela Hennlichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses