Image destinace Třebíč : Přínos památky UNESCO k rozvoji konkurenční výhody - Kandr, Filip (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vnímáním města Třebíč jako turistické destinace. Cílem práce bylo zjistit, jak je město Třebíč vnímáno jako turistická destinace skutečnými i potenciálními návštěvníky, s důrazem na její památky zapsané na seznamu UNESCO a komplexní turistickou nabídkou. Výzkum kombinuje kvantitativní přístup ve formě dotazníkového šetření s obsahovou analýzou oficiálních marketingových materiálů města. Výsledky ukazují, že památky UNESCO hrají klíčovou roli při formování image města, významnou roli však sehrávají i další faktory.. Práce nabízí konkrétní doporučení pro destinační marketing Třebíče a přináší inspiraci i pro další menší destinace s kulturním dědictvím, které chtějí posílit svou konkurenceschopnost na turistickém trhu.