Image destinace Třebíč : Přínos památky UNESCO k rozvoji konkurenční výhody - Kandr, Filip; Janeček, Petr; Štumpf, Petr, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vnímáním města Třebíč jako turistické destinace. Cílem práce bylo zjistit, jak je město Třebíč vnímáno jako turistická destinace skutečnými i potenciálními návštěvníky, s důrazem na její památky zapsané na seznamu UNESCO a komplexní turistickou nabídkou. Výzkum kombinuje kvantitativní přístup ve formě dotazníkového šetření s obsahovou analýzou oficiálních marketingových materiálů města. Výsledky ukazují, že památky UNESCO hrají klíčovou roli při formování image města, významnou roli však sehrávají i další faktory.. Práce nabízí konkrétní doporučení pro destinační marketing Třebíče a přináší inspiraci i pro další menší destinace s kulturním dědictvím, které chtějí posílit svou konkurenceschopnost na turistickém trhu.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: turismus a hospitality management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses