Export korejské kosmetiky na americký trh - Sedláková, Barbora (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá vývoj a postavení jihokorejského kosmetického průmyslu na americkém trhu. Hlavním cílem práce je analyzovat vývoj exportu jihokorejské kosmetiky do Spojených států a identifikovat klíčové faktory, které přispěly k jejímu rostoucímu úspěchu. Text této práce dochází k závěru, že úspěch jihokorejské kosmetiky na americkém trhu byl podpořen kombinací inovativních produktů, efektivních marketingových strategií, a vysoké míry adaptability na proměnlivé spotřebitelské preference. Významnou roli sehrálo i vystupování značek a jejich důraz na kvalitní péči o pleť, která oslovila široké publikum nejen ve Spojených státech, ale i celosvětově.