Motivace a spokojenost zaměstnanců lyžařských středisek - Starková, Natálie; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Žáková, Bianka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá motivací a pracovní spokojeností zaměstnanců lyžařských středisek v kontextu klimatických změn. Cílem této práce je zhodnotit motivační faktory a současnou míru pracovní spokojenosti zaměstnanců vybraných lyžařských středisek na území České republiky. V důsledku globálního oteplování se zvyšují náklady, snižuje rentabilita provozu a nedostatek přírodního sněhu představuje hrozbu stability zaměstnání v tomto odvětví. Zvláštní pozornost je proto věnována vlivu klimatických změn na celkovou míru spokojenosti zaměstnanců tohoto specifického pracovního sektoru. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány základní pojmy, popsány teorie motivace, zmíněny faktory pracovní spokojenosti a vysvětlen vliv globálního oteplování na provoz lyžařských středisek. V praktické části je pak proveden výzkum, který se opírá o kvalitativní i kvantitativní sběr primárních dat za pomocí dotazníkového šetření a polostrukturovaných rozhovorů se současnými zaměstnanci čtyř lyžařských středisek v ČR. Závěrem této práce jsou navřena konkrétní doporučení, která mohou vést ke zvýšení motivace a pracovní spokojenosti.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses