Srovnání podnikatelského prostředí Francie a Mexika v oblasti IT outsourcingu - Hronek, Jakub (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním podnikatelského prostředí ve Francii a Mexiku z hlediska využívání IT outsourcingu. V teoretické části se věnuje základním pojmům a vývoji outsourcingu, ale také faktorům, které ovlivňují rozhodování firem – například dostupnosti kvalifikované pracovní síly, legislativními podmínkami nebo kulturními rozdíly. Praktická část vychází z rozhovorů s odborníky z oboru a je doplněna o SWOT analýzu obou zemí. Cílem práce je zjistit, jaké příležitosti a překážky oba trhy nabízejí a zda může být mexické prostředí reálnou alternativou pro evropské společnosti, které chtějí rozšířit své outsourcingové aktivity. Výsledky ukazují, že Francie těží zejména z technologického zázemí a regulované stability, zatímco Mexiko přitahuje firmy především nižšími náklady a blízkostí k americkému trhu.