Trendy a inovace v nabídce vybrané cestovní kanceláře - Rousková, Lucie; Petrů, Zdenka, 1953-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá trendy a inovacemi v nabídce a poptávce cestovního ruchu. Tyto trendy jsou aplikovány v prostředí vybrané cestovní kanceláře. Cílem práce je zhodnotit aktuální trendy a inovace v nabídce vybrané cestovní kanceláře. Teoretická část nejprve vymezuje pojem cestovní kancelář a její hlavní předmět činnosti. Dále se soustředí na faktory, které ovlivňují rozvoj cestovního ruchu. Poté se práce zaměřuje samostatně na analýzu trendů v nabídce a poptávce cestovních kanceláří. Praktická část se věnuje aplikaci trendů a inovací v nabídce konkrétní cestovní kanceláře. Nejdříve je cestovní kancelář charakterizována a následně je analyzován její přístup k trendům a inovacím v nabídce. V rámci metodologie byla využita komparativní analýza a semistrukturovaný rozhovor. Výsledky naznačují existenci několika trendů na českém trhu cestovních kanceláří. Mezi tyto trendy patří rostoucí využívání internetu při nákupu služeb, zvýšená poptávka po zážitkových dovolených a zájem o exotické destinace. Cestovní kancelář tyto trendy sleduje a adekvátně na ně reaguje s ohledem na skladbu klientely. V závěru práce je navržen inovační produkt a doporučení k efektivnějšímu rozvoji cestovní kanceláře.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses