Marketingová komunikace vybrané cestovní kanceláře - Poláková, Dominika; Petrů, Zdenka, 1953-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat marketingovou komunikaci vybrané cestovní kanceláře XY a na tomto základě navrhnout doporučení. Teoretická část obsahuje odbornou terminologii odkazovanou na danou problematiku. Jedná se o pojmy z oblasti cestovního ruchu, jako je typologie cestovního ruchu, cestovní kancelář, cestovní agentura, zájezdová činnost a spojené cestovní služby. Na to následně navazuje marketing specifikovaný na cestovní ruch a s ním spojený marketingový mix. V teoretické části má zásadní význam samotná marketingová komunikace, se kterou jsou propojeny komunikační nástroje a v jejím závěru jsou zmíněny trendy v současné marketingové komunikaci uplatňované v cestovním ruchu. Praktickou část tvoří analýza marketingové komunikace vybrané cestovní kanceláře XY. Úvod praktické části obsahuje nejprve představení cestovní kanceláře XY a následně je zde aplikována terminologie z teoretické části jako je marketingový mix a komunikační mix. Tyto marketingové nástroje jsou aplikované na cestovní kancelář XY a zohledňují její malou působnost na trhu cestovního ruchu. Celá analýza marketingové komunikace je podložena daty v podobě poskytnutých interních materiálů a zvolené metody dotazování, která byla ve spolupráci s majitelem aplikována na zákazníky cestovní kanceláře XY. Na základě těchto dat byly cestovní kanceláři XY navrhnuty doporučení pro zlepšení její marketingové komunikace.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses