Vliv klimatických konferencí Organizace spojených národů na klimatickou politiku Německa a Polska - Kvačková, Anna (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem klimatických konferencí Organizace spojených národů (COP) na klimatickou politiku Německa a Polska. Vznik COP představil nový způsob diplomatického řešení klimatické krize, jehož součástí jsou i oba analyzované státy. Cílem práce je porovnat, jaký vliv měly vybrané konference, konkrétně COP21, COP24 a COP26, na změnu klimatické politiky Německa a Polska. Práce se zaměřuje zejména na oficiální rozhodnutí z těchto COP a oficiální dokumenty plánů obou států. Na základě těchto dokumentů práce zjistí, zda a jakým způsobem se opatření z COP promítla do změn klimatické politiky Německa a Polska.