Komunitní sdílení elektřiny v České republice a Rakousku - Jirsová, Natálie; Štěpánek, Petr; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá komunitním sdílením elektřiny v Rakousku a České republice. Cílem je porovnat přístupy obou zemí a zjistit, v čem se Česká republika může inspirovat rakouským modelem. Práce se zaměřuje na legislativní rámec, technické podmínky a reálné fungování komunitní energetiky. Teoretická část práce představuje samotný pojem komunitní energetiky, její přínosy, základní principy a důvody růstu projektů v Evropě. V praktické části je představen právní základ vycházející z evropských právních předpisů. Práce se dále věnuje srovnání vývoje a aktuální situace komunitní energetiky v Rakousku a České republice.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses