Strategická komunikace NATO jako součást strategie odstrašení vůči Rusku - Hejlová, Štěpánka; Druláková, Radka, 1973-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na strategickou komunikaci Severoatlantické aliance v rámci její klíčové bezpečnostní strategie odstrašení během prvního roku války na Ukrajině, tedy v období od 24. února 2022. Prostřednictvím diskurzivní analýzy tato práce zkoumá, jaké strategické narativy NATO využívá ke komunikaci odstrašení vůči Rusku, které je v současnosti vnímáno jako největší bezpečnostní hrozba pro NATO. Teoretický rámec funkčně propojuje teorii odstrašení se strategickou komunikací. Dále práce identifikuje hlavní tematické okruhy narativu NATO, které jsou prezentovány jako základní prvky jeho bezpečnostní strategie a diskutuje jejich význam. Práce tak přispívá k lepšímu porozumění současné strategické komunikaci NATO a jejímu významu v rámci jeho kolektivní obrany a mezinárodní bezpečnosti.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses