Vybrané problémy mezinárodní silniční kamionové dopravy - Kočárková, Michaela; Sato, Alexej, 1952-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vybranými problémy mezinárodní silniční kamionové dopravy. Zvláštní důraz je kladen na dopady evropské legislativy, zejména tzv. Mobility balíčku, na výkon profese profesionálního řidiče. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První kapitola analyzuje legislativní rámec a nově přijatá opatření v oblasti pracovní doby, povinných odpočinků, kabotáže a povinného návratu vozidel a řidičů. Druhá kapitola se zaměřuje na kvantifikaci nedostatku řidičů v Evropské unii, jeho hlavní příčiny a pracovní podmínky, které ovlivňují atraktivitu této profese. Třetí část práce přináší praktické poznatky z hloubkového rozhovoru se zástupcem dopravní společnosti, který ilustruje dopady legislativních změn na každodenní fungování dopravce
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses