Generační rozdíly ve vnímání značky Kofola mezi generací Z a generací Y - Havran, Lukáš; Postler, Milan, 1960-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značky Kofola mezi generací Z a generací Y. Cílem práce je analyzovat a porovnat vnímání značky Kofola mezi těmito dvěma generacemi, tedy zjistit postoje, asociace, vztah a preference zástupců generace Z a generace Y vůči této značce. Teoretická část práce se věnuje značce a její funkci v marketingu, následně pak charakteristice a spotřebnímu chování generace Z a generace Y. Praktická část se zabývá popisem společnosti a značky Kofola, primárně však kvalitativnímu výzkumu, který si klade za cíl zodpovědět na výzkumné otázky této závěrečné práce. Výsledky výzkumu ukazují, že značka Kofola je zástupci generace Z a generace Y vnímána velmi podobně, neexistují tak významné mezigenerační rozdíly ve vnímání této značky. Zástupci obou generací vnímají Kofolu jako dobrý tradiční český nápoj, který nejraději konzumují v čepované podobě, a to nejčastěji při různých příležitostech a volnočasových aktivitách v průběhu letních měsíců. Kofola je populární značkou nealkoholického nápoje, o které mají zástupci generace Z a generace Y povědomí a její marketingové aktivity hodnotí kladně.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses